понеделник, 11 март 2013 г.

Лимонов пай


Продукти:
За тестото:
1 ¼ чч брашно
¼ чч захар
90 мл масло на парченца
1 жълтък
3 сл вода

За пълнежа:
3 яйца
2 лимона
150 г захар
100 г филирани бадеми
125 г меко масло

Приготвяне:
Съставките за тестото се смесват с кухненски робот по следния начин: първи брашното и захарта, после маслото, след това яйцето и накрая водата. Полученото меко тесто се увива в домакинско фолио и се оставя да стегне 30 минути в хладилника. После се разточва на тънка кора и се поставя в намаслена форма за пай като хубаво се притиска към стените и дъното. Отгоре се поставя хартия за печене или алуминево фолио и  се сипват сухи бобени зърна. Пече се 10 минути в загрята на 200 градуса фурна. После се маха хартията с бобчетата и се доопича, докато кората стане златиста.
За гарнитурата: яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се настърганите кори на двата лимона и сокът на единия, маслото и бадемите.
Пече се 30 минути на 200 градуса.
Паят се сервира студен.



1 коментар:

  1. непременно ще се опитам да го направя! още повече, че опитах оригинала... м-м-м! вълшебство!

    ОтговорИзтриване