Сандвич, който спокойно може да замени хамбургера и е по-здравословен, а и се приготвя бързо.
450 г пушен
свински бут, без мазнини, нарязан на ивички
200 мл сос
барбекю
4 стръка
зелен лук, ситно нарязан
200 г размразен
зелен фасул (къси парченца)
200 г сладка
царевица, отцедена
4 големи
хлебчета със сусам, разрязани наполовина и леко препечени
Приготвяне:
Месото се запържва на умерен
огън, без да се добавя мазнина в голям тиган с незалепващо покритие, за 8-10
минути.
Добавя се сосът барбекю, лука,
фасула и царевицата. Тиганът се похлупва, оставя се на тих огъни се задушава 15
минути като се разбърква леко.
Долната половина от хлебчето се
поставя в затоплена чиния, върху нея се изсипва от плънката и се захлупва с
втората половина. По желание може да се украси с репички и моркови на ивички.
Няма коментари:
Публикуване на коментар