понеделник, 18 март 2013 г.

Хлебче с пълнеж от пушен свински бут


Сандвич, който спокойно може да замени хамбургера и е по-здравословен, а и се приготвя бързо.

Продукти:
450 г пушен свински бут, без мазнини, нарязан на ивички
200 мл сос барбекю
4 стръка зелен лук, ситно нарязан
200 г размразен зелен фасул (къси парченца)
200 г сладка царевица, отцедена
4 големи хлебчета със сусам, разрязани наполовина и леко препечени

Приготвяне:
Месото се запържва на умерен огън, без да се добавя мазнина в голям тиган с незалепващо покритие, за 8-10 минути.
Добавя се сосът барбекю, лука, фасула и царевицата. Тиганът се похлупва, оставя се на тих огъни се задушава 15 минути като се разбърква леко.
Долната половина от хлебчето се поставя в затоплена чиния, върху нея се изсипва от плънката и се захлупва с втората половина. По желание може да се украси с репички и моркови на ивички.


Няма коментари:

Публикуване на коментар