четвъртък, 18 април 2013 г.

Пилешка крем супа с праз и царевица


Продукти:
350 г пилешки гърди
1 дафинов лист
6 зърна черен пипер
350 г консервирана сладка царевица
250 г праз, нарязан на тънки кръгчета
1 чч прясно мляко
Сол и черен пипер


Приготвяне:
Отстранява се кожата от пилешките гърди и месото се слага в тенджера с 1 л вода, дафиновия лист и черния пипер. След като съставките заврят, се отстранява пяната и се оставя да ври 20 минути. После месото се изважда и се оставя да изстине 5 минути.
Изважда се от течността и се нарязва на филийки. Бульона се прецежда. От бульона се отделя една чаша –около 150 мл. И се изсипва в кухненски робот, заедно с половината царевица. Пасира се, връща се в тенджерата и отново се оставя да заври.
Добавя се праза, похлупва се и се готви 6-8 минути, докато той омекне.
Сипва се останалата царевица и месото и се вари на тих огън още 2-3 минути. Добавя се затопленото прясно мляко и се подправя със сол и пипер.
Сервирайте с пълнозърнест хляб - много добре се съчетава вкусът!

1 коментар:

  1. Изцяло здравословна и диетична!! ;) е..като изключим хлебчето... :)

    ОтговорИзтриване