350 г
пилешки гърди
1 дафинов
лист
6 зърна
черен пипер
350 г
консервирана сладка царевица
250 г праз,
нарязан на тънки кръгчета
1 чч прясно
мляко
Сол и черен
пипер
Приготвяне:
Отстранява се кожата от пилешките
гърди и месото се слага в тенджера с 1 л вода, дафиновия лист и черния пипер.
След като съставките заврят, се отстранява пяната и се оставя да ври 20 минути.
После месото се изважда и се оставя да изстине 5 минути.
Изважда се от течността и се
нарязва на филийки. Бульона се прецежда. От бульона се отделя една чаша –около 150
мл. И се изсипва в кухненски робот, заедно с половината царевица. Пасира се,
връща се в тенджерата и отново се оставя да заври.
Добавя се праза, похлупва се и се
готви 6-8 минути, докато той омекне.
Сипва се останалата царевица и
месото и се вари на тих огън още 2-3 минути. Добавя се затопленото прясно мляко
и се подправя със сол и пипер.
Сервирайте с пълнозърнест хляб - много добре се съчетава вкусът!
Изцяло здравословна и диетична!! ;) е..като изключим хлебчето... :)
ОтговорИзтриване