петък, 5 април 2013 г.

Патладжани по турски


Подготовка :10 минути
Време на готвене:
Продукти:
600 г патладжани
2 сл зехтин
1 чл кимион на прах
100 г нарязани домати от консерва
100 г нискомаслено кисело мляко
Сол и черен пипер
(по желание 100 г бяло сирене- овче или краве)






Приготвяне:


Патладжаните се нарязват на дебели филийки като се отстраняват краищата. Леко се намазват от двете страни със зехтин и се запичат от всяка страна по 3-4 минути. Могат да се запекат в грил тиган или под горещия грил на фурната.
Оставят се да изстинат, защото са най-добри за консумация на стайна температура.
Доматите се изсипват в тенджерка и се варят 3-4 минути на умерен огън като се разбъркват, до получаване на гъсто пюре. Оставят се да изстинат. Към тях се прибавя киселото мляко, кимиона, сол и черен пипер на вкус и хубаво се разбива.  Аз добавих към соса 100 г овче сирене - стана чудно! Ако разполагате с време охладете соса.
Патладжаните се подреждат в чиния, върху тях се изсипва от соса и можете за украсите с пресен кориандър, ако имате под ръкаJ.

В една порция от 3 филийки:
Калории: 89
Въглехидрати: 6 г
Мазнини: 6 г
Белтъчини: 3 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар