Време на готвене:
Продукти:
600 г
патладжани
2 сл зехтин
1 чл кимион
на прах
100 г
нарязани домати от консерва
100 г
нискомаслено кисело мляко
Сол и черен
пипер
(по желание 100 г бяло сирене- овче или краве)
Приготвяне:
Патладжаните се нарязват на дебели филийки като се отстраняват
краищата. Леко се намазват от двете страни със зехтин и се запичат от всяка
страна по 3-4 минути. Могат да се запекат в грил тиган или под горещия грил на
фурната.
Оставят се да изстинат, защото са най-добри за консумация на стайна
температура.
Доматите се изсипват в тенджерка и се варят 3-4 минути на умерен огън
като се разбъркват, до получаване на гъсто пюре. Оставят се да изстинат. Към тях
се прибавя киселото мляко, кимиона, сол и черен пипер на вкус и хубаво се
разбива. Аз добавих към соса 100 г овче сирене - стана чудно! Ако разполагате с време охладете соса.
Патладжаните се подреждат в чиния, върху тях се изсипва от соса и
можете за украсите с пресен кориандър, ако имате под ръкаJ.
В една порция от 3 филийки:
Калории: 89
Въглехидрати: 6 г
Мазнини: 6 г
Белтъчини: 3 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар