понеделник, 8 април 2013 г.

Пилешки гърди със сирене на фурна


Продукти:
4 парчета обезкостени пилешки гърди без кожа, около 180 г всяко

За плънката:
100 г сирене крема
15 г галета
1 жълтък
2 сл нарязан пресен майоран (или 2 чл сух майоран)
Черен пипер

За панировката
1 сл бяло брашно
1 белтък 50 г галета
1 чл червен пипер

Приготвяне:
Фурната се загрява до 200 г. всяко пилешко филе поставя между два листа найлоново фолио и се начуква (така не се накъсва). По дължината на всяко парче се прави дълбок разрез, за да се оформи джоб.

За плънката се смесват кремата, галетата, жълтъка, майорана и черен пипер на вкус. Джобовете се пълнят с плънка и се затварят с клечки за зъби или дървени коктейлни пръчици.

За панировката, брашното се изсипва в дълбока чиния, галетата се поставя в отделен съд, а белтъка- в купа.
Всяк опарче месо се потапя в брашното, после се намазва с белтъка и накрая се овалва в галетата.
Месото се поставя в тавичка с незалепващо покритие и леко се поръсва с червен пипер. Пече се 20 – 25 мин във вече загрятата фурна. Отстраняват се клечките и се поднася с гарнитура. При нас беше от кафяв ориз, но може да се гарнира с пресни картофи с аспержи или с грах.


Няма коментари:

Публикуване на коментар