Продукти:
4 парчета
обезкостени пилешки гърди без кожа, около 180 г всяко
За плънката:
100 г сирене
крема
1 жълтък
2 сл нарязан
пресен майоран (или 2 чл сух майоран)
Черен пипер
За панировката
1 сл бяло брашно
1 белтък 50 г галета
1 чл червен пипер
Приготвяне:
Фурната се загрява до 200 г. всяко пилешко филе поставя между два
листа найлоново фолио и се начуква (така не се накъсва). По дължината на всяко
парче се прави дълбок разрез, за да се оформи джоб.
За плънката се смесват кремата, галетата, жълтъка, майорана и черен
пипер на вкус. Джобовете се пълнят с плънка и се затварят с клечки за зъби или
дървени коктейлни пръчици.
За панировката, брашното се изсипва в дълбока чиния, галетата се
поставя в отделен съд, а белтъка- в купа.
Всяк опарче месо се потапя в брашното, после се намазва с белтъка и
накрая се овалва в галетата.
Месото се поставя в тавичка с незалепващо покритие и леко се поръсва с
червен пипер. Пече се 20 – 25 мин във вече загрятата фурна. Отстраняват се
клечките и се поднася с гарнитура. При нас беше от кафяв ориз, но може да се
гарнира с пресни картофи с аспержи или с грах.
Няма коментари:
Публикуване на коментар