Продукти:
10 г масло
120 г пудра
захар
4 големи
белтъка
250 г пресни малини
250 г пресни малини
1 сл пудра
захар за поръсване
Приготвяне:
Фурната се
загрява до 190 градус. Намазват се с масло 4 формички за суфле (от
по 200 мл всяка) и се поръсват равномерно с пудра захар отвътре. Поставят се в
тавичка.
Малините се
пасират през сито.
Белтъците се
разбиват на сняг, добавя се към тях постепенно останалата захар. Бъркат се,
докато сместа стане лъскава.
Малиновото пюре
се смесва с разбитите белтъци, след това се разпределя по формичките (отгоре се
прави връхче). Пекат се в средата на фурната 12-14 минути. Изважда се от
фурната и се поръсва с пудра захар. Сервира се горещо, докато е бухнало.
Няма коментари:
Публикуване на коментар