неделя, 16 юни 2013 г.

Горещо малиново суфле

Винаги в търсене на лесен и ефектен десерт, попаднах на тази рецепта и смятам да я повтарям още много пъти това лято, като ще експериментирам освен с малини, с ягоди и други плодове...

Продукти:

10 г масло
120 г пудра захар
4 големи белтъка
250 г пресни малини
1 сл пудра захар за поръсване

Приготвяне:
Фурната се загрява до 190  градус.  Намазват се с масло 4 формички за суфле (от по 200 мл всяка) и се поръсват равномерно с пудра захар отвътре. Поставят се в тавичка.
Малините се пасират през сито.
Белтъците се разбиват на сняг, добавя се към тях постепенно останалата захар. Бъркат се, докато сместа стане лъскава.
Малиновото пюре се смесва с разбитите белтъци, след това се разпределя по формичките (отгоре се прави връхче). Пекат се в средата на фурната 12-14 минути. Изважда се от фурната и се поръсва с пудра захар. Сервира се горещо, докато е бухнало.

Предложения: рецептата може да се изпълни и с ягоди, вкусът е също толкова великолепен и лек.




Няма коментари:

Публикуване на коментар