вторник, 18 юни 2013 г.

Селски пай по американски

Продукти:
500 г говежда кайма или смес
2 малки глави кромид лук
1 кубче месен бульон
400 г печен боб (от консерва) в доматен сос
2 чл сос уорчестър
1 сл кленов сироп (или мед)
Сол и черен пипер
600 г картофи, обелени и нарязани на кубчета
60-75 г крема сирене

Приготвяне:

1.      Гответе каймата и лука 6-7 минути в голям тиган без мазнина, като се разбърква често, докато месото покафенее и течността се изпари.
2.      Прибавете кубчето бульон, боба, соса уорчестър и кленовия сироп и варете 10 минути, при непрекъснато бъркане. В сместа сипете и малко вода, ако е необходимо и овкусете с черен пипер.
3.      Междувременно пригответе заливката за пая. Сложете картофите във вряща вода, добавете щипка сол и ги варете 15-20 минути, докато омекнат. Отцедете и ги смачкайте на пюре, заедно с крема сиренето. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
4.      Загрейте грила на фурната до висока температура. Изсипете сместа с каймата в голяма тава и отгоре разстелете пюрето. Печете 4-5 минути, докато пюрето стане златисто и поднесете.



Няма коментари:

Публикуване на коментар