Продукти:
2 малки
глави кромид лук
1 кубче
месен бульон
400 г печен
боб (от консерва) в доматен сос
2 чл сос
уорчестър
1 сл кленов
сироп (или мед)
Сол и черен
пипер
600 г
картофи, обелени и нарязани на кубчета
60-75 г крема
сирене
Приготвяне:
1. Гответе
каймата и лука 6-7 минути в голям тиган без мазнина, като се разбърква често,
докато месото покафенее и течността се изпари.
2. Прибавете
кубчето бульон, боба, соса уорчестър и кленовия сироп и варете 10 минути, при
непрекъснато бъркане. В сместа сипете и малко вода, ако е необходимо и овкусете
с черен пипер.
3. Междувременно
пригответе заливката за пая. Сложете картофите във вряща вода, добавете щипка
сол и ги варете 15-20 минути, докато омекнат. Отцедете и ги смачкайте на пюре,
заедно с крема сиренето. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
4. Загрейте
грила на фурната до висока температура. Изсипете сместа с каймата в голяма тава
и отгоре разстелете пюрето. Печете 4-5 минути, докато пюрето стане златисто и
поднесете.
Няма коментари:
Публикуване на коментар