1 сл зехтин
25 г масло
4 бр обезкостени пилешки гърди без кожа
Сол и череп пипер
4 стръка зелен лук
350 г печурки
1 сл бяло брашно
150 мл пилешки бульон
150 мл нискомаслена сметана
Приготвяне:
Пилешките гърди се посоляват със
сол и черен пипер от двете страни и се запържват в тиган със зехтина и маслото
по 2-3 минути от всяка страна. Котлонът се намаля, съдът се похлупва и
пилешкото се задушава 8-10 минути, като се обръща веднъж през това време.
Междувременно се измива и нарязва на ситно
зеленият лук. Печурките се правят на тънки резени (аз лично ги купих нарязани).
Месото се изважда и се съхранява
на топло в предварително загрята фурна на слаба температура.
Добавят се лука и печурките в
тигана и се пържат 3-4 минути. Добавя се брашното бърка се една минута, добавя
се бульонът и се оставя да заври при постоянно бъркане. След 2-3 минути се
намаля котлона и се добавя сметаната. Връщат се пилешките гърди вътре и се
оставят в соса още 2-3 минути на огъня . сервира се веднага.
Няма коментари:
Публикуване на коментар