вторник, 25 юни 2013 г.

Пилешки гърди с гъбен сос

Продукти:
1 сл зехтин
25 г масло
4 бр обезкостени пилешки гърди без кожа
Сол и череп пипер
4 стръка зелен лук
350 г печурки
1 сл бяло брашно
150 мл пилешки бульон
150 мл нискомаслена сметана

Приготвяне:
Пилешките гърди се посоляват със сол и черен пипер от двете страни и се запържват в тиган със зехтина и маслото по 2-3 минути от всяка страна. Котлонът се намаля, съдът се похлупва и пилешкото се задушава 8-10 минути, като се обръща веднъж през това време.
 Междувременно се измива и нарязва на ситно зеленият лук. Печурките се правят на тънки резени (аз лично ги купих нарязани).
Месото се изважда и се съхранява на топло в предварително загрята фурна на слаба температура.

Добавят се лука и печурките в тигана и се пържат 3-4 минути. Добавя се брашното бърка се една минута, добавя се бульонът и се оставя да заври при постоянно бъркане. След 2-3 минути се намаля котлона и се добавя сметаната. Връщат се пилешките гърди вътре и се оставят в соса още 2-3 минути на огъня . сервира се веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар