събота, 13 юли 2013 г.

Баница-пица

Когато за пръв път видях тази рецепта в един кулинарен форум, много ми хареса самата идея да ям едновременно баница и пица- както е казал Мечо Пух, колкото повече, толкова повече. Почаках, докато някои по-инициативни съфорумки я направиха и на свой ред се впуснах - изискват се доста продукти, но пък след това само ги редиш и печеш, не е кой знае колко трудоемко, а резултатът е фантастичен. Затова директно ви слагам линк към блога, откъдето е рецептата и благодаря на неговия автор (както и на автора на рецептата)
Баницата на Надето
А ето и моята баница-пица (всъщност май само аз така я наричам)




А ето и рецептата от Кулинарен елексир (който ви съветвам да посетите, защото реденето на баницата е дадено стъпка по стъпка, със снимки от всеки етап)
Продукти:

1 пакет фини кори за баница от 400 гр.
60 гр. масло
1  малко яйце
80 гр. сирене крема
1 домат
1 малка тиквичка
300 гр. роле шунка и кашкавал
250 гр. кашкавал
50 гр. чедър
малко пушена свинска шунка или друг колбас
бучка краве сирене
1-2 триъгълничета топено сирене
шарена сол,риган,магданоз,сол,черен пипер

Приготвяне:

Застелете тавичка с хартия за печене.
Разтопете маслото.
Нарежете домата,тиквичката и ролето на тънки шайби,кашкавалите настържете.
Разбийте крема сиренето с яйцето,сложете малко черен пипер.
Намажете дъното на тавичката с малко масло.
Намажете половината на първата кора с масло и я прегънете на две.
Сложете я на дъното.Така направете с още две кори,прегънете ги и ги сложете върху първата.
Така ще получите 6 пласта от три прегънати на две кори.
Намажете с 2-3 с.л. от яйчената смес.Целта е корите да станат сочни и споени.
Наредете за първи пласт шунката.
Следват още две кори,намазани с масло и прегънати на две.
Отново намазвате с малко яйчена смес.
Вторият ред е с шайбите тиквички, настърган кашкавал,малко солчица и магданоз /или копър/. 
Следват пак две кори,намазани с масло и прегънати на две.
И отново малко яйчена смес.
Трети ред плънка е от шайби кашкавалено роле с шунка.
Пак кори и пак яйчена смес.
Четвъртият ред е с шайби домат,натрошено краве сирене,парченца топено сирене и малко настърган кашкавал,риган и шарена сол.
Завършвате с две тънко намазани с масло кори,прегънати на две.Намажете ги и отгоре с масло. 
Печете в загрята на 200 гр. фурна около 20 мин.,долен реотан с вентилатор.
Извадете тавичката,поръсете остатъка от кашкавала и настъргания чедър / смесете ги преди това /,макло магданоз и подредете шайби маслинки.
Върнете тавичката във фурната и я изключете.От топлината кашкавала ще се разтопи.
Извадете баницата посредством краищата на хартията за печене и я преместете върху поднос.После леко измъкнeте хартията изпод нея.
Изчакайте леко да се охлади,за да се постегнат разтопените сирена и сервирайте леко топла.




Няма коментари:

Публикуване на коментар