Баницата на Надето
А ето и моята баница-пица (всъщност май само аз така я наричам)
А ето и рецептата от Кулинарен елексир (който ви съветвам да посетите, защото реденето на баницата е дадено стъпка по стъпка, със снимки от всеки етап)
Продукти:
1 пакет фини
кори за баница от 400 гр.
60 гр. масло
1
малко яйце
80 гр.
сирене крема
1 домат
1 малка
тиквичка
300 гр. роле
шунка и кашкавал
250 гр.
кашкавал
50 гр. чедър
малко пушена
свинска шунка или друг колбас
бучка краве
сирене
1-2
триъгълничета топено сирене
шарена
сол,риган,магданоз,сол,черен пипер
Приготвяне:
Застелете
тавичка с хартия за печене.
Разтопете
маслото.
Нарежете
домата,тиквичката и ролето на тънки шайби,кашкавалите настържете.
Разбийте
крема сиренето с яйцето,сложете малко черен пипер.
Намажете
дъното на тавичката с малко масло.
Намажете
половината на първата кора с масло и я прегънете на две.
Сложете я на
дъното.Така направете с още две кори,прегънете ги и ги сложете върху първата.
Така ще
получите 6 пласта от три прегънати на две кори.
Намажете с
2-3 с.л. от яйчената смес.Целта е корите да станат сочни и споени.
Наредете за
първи пласт шунката.
Следват още
две кори,намазани с масло и прегънати на две.
Отново
намазвате с малко яйчена смес.
Вторият ред
е с шайбите тиквички, настърган кашкавал,малко солчица и магданоз /или
копър/.
Следват пак
две кори,намазани с масло и прегънати на две.
И отново
малко яйчена смес.
Трети ред
плънка е от шайби кашкавалено роле с шунка.
Пак кори и
пак яйчена смес.
Четвъртият
ред е с шайби домат,натрошено краве сирене,парченца топено сирене и малко
настърган кашкавал,риган и шарена сол.
Завършвате с
две тънко намазани с масло кори,прегънати на две.Намажете ги и отгоре с
масло.
Печете в
загрята на 200 гр. фурна около 20 мин.,долен реотан с вентилатор.
Извадете
тавичката,поръсете остатъка от кашкавала и настъргания чедър / смесете ги преди
това /,макло магданоз и подредете шайби маслинки.
Върнете
тавичката във фурната и я изключете.От топлината кашкавала ще се разтопи.
Извадете
баницата посредством краищата на хартията за печене и я преместете върху
поднос.После леко измъкнeте
хартията изпод нея.
Изчакайте
леко да се охлади,за да се постегнат разтопените сирена и сервирайте леко
топла.
Няма коментари:
Публикуване на коментар