В този сезон сладоледът е един от любимите ни десерти. Имаме си любимо заведение в София където редовно опитваме какво ново са измайсторили в света на сладоледения вкус. Това ме подтикна да опитам да направя сладолед у дома, още повече, че разполагах с горски плодове. и ето резулатът, който смятам да повторя ис ягоди, и с малини, и с кайсии и тн...Границата е само моето въображение, а от него си имам в достатъчни количества:)
За 4 порции
Продукти:
500 г горски
плодове
1 чл лимонов
сок
175 г пудра
захар
300 г
сметана
Приготвяне:
Плодовете се пасиран на пюре. Прекарват се през цедка ( но не метална)
и се изхвърлят семената. Добавят се лимоновият сок и захарта и се разбиват с
миксер.
Сметаната се разбива отделно и се добавя към плодовете.
Изсипва се в съд за съхранение в камерата на хладилника и се оставя
там поне 1 ½ ч. трябва да замръзне на повърхността, а в средата да е още мека. След
това се изважда и отново се разбива. Процедурата се повтаря още веднъж, а
най-добре два пъти. Сладоледът е вкусен до 2 седмици.
А кога ще пробваме другите вкусове ? :-)
ОтговорИзтриване