Продукти:
Сол
85 г рукола
250 г листа
от млад спанак
За дресинга:
1 авокадо
1 скилидка
чесън
3 сл зехтин
екстра върджин
1 сл бял
винен оцет
1 чл захар
1 чл табаско
Приготвяне:
Царевичките
се разполвяват по дължина.
Руколата и
спанакът се измиват и отцеждат.
Приготвя се
дресинг: авокадото се срязва наполовина, маха се костилката и месестата част се
намачква в купа. Чесънът се счуква и се добавя към авокадото. Към тях се прибавят
зехтина, оцета, захарта и табаското, посолява се на вкус и се разбърква добре.
В купа за
салата се смесват руколата, спанакът и царевичките, върху тях се нанася
дресингът. Разбърква се добре и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар