петък, 2 август 2013 г.

Салата с рукола, авокадо и царевица

Продукти:
100 г сладки царевички от консерва
Сол
85 г рукола
250 г листа от млад спанак
За дресинга:
1 авокадо
1 скилидка чесън
3 сл зехтин екстра върджин
1 сл бял винен оцет
1 чл захар
1 чл табаско

Приготвяне:
Царевичките се разполвяват по дължина.
Руколата и спанакът се измиват и отцеждат.
Приготвя се дресинг: авокадото се срязва наполовина, маха се костилката и месестата част се намачква в купа. Чесънът се счуква и се добавя към авокадото. Към тях се прибавят зехтина, оцета, захарта и табаското, посолява се на вкус и се разбърква добре.

В купа за салата се смесват руколата, спанакът и царевичките, върху тях се нанася дресингът. Разбърква се добре и се сервира.



Няма коментари:

Публикуване на коментар