петък, 23 август 2013 г.

Телешко филе с глазирани картофи

Продукти:
500 г телешко филе
2 скилидки чесън
5 сл дижонска горчица
1 сл течен мед
1 сл ябълков оцет
¼ чл смлян черен пипер
750 г картофи
1 голяма глава кромид лук







Приготвяне:

Чесънът се обелва и накълцва на ситно. Към него се прибавят горчицата, медът, оцетът и черният пипер и всичко се смесва добре в купа. Намазва се месото с 2 сл от сместа, покрива се с фолио и се оставя да поеме поне 30 минути на стайна температура.
Картофите се обелват, измиват и нарязват. Варят се до омекване 20-25 минути, след което се отцеждат и се оставят да изстинат. Овалват се в останалата част от сместа с горчицата и чесъна. Лукът се обелва и се нарязва на осем парчета.
Фурната се нагрява предварително до най-висока степен. Месото, картофите и лукът се изсипват в плоска тава за печене. Пекат се 4 минути, след което се обръщат за още 4. Месото се изважда, увива се в алуминиево фолио и се оставя да поеме още 5 минути, след което се нарязва и е готово за сервиране. Аз бях взела нарязано телешко филе, та си спестих това усилие.

Заедно с лука и картофите се разпределя в 4 чинии и се сервира топло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар