Продукти:
500 г
телешко филе
2 скилидки
чесън
5 сл
дижонска горчица
1 сл течен
мед
1 сл ябълков
оцет
¼ чл смлян
черен пипер
750 г
картофи
1 голяма
глава кромид лук
Приготвяне:
Чесънът се
обелва и накълцва на ситно. Към него се прибавят горчицата, медът, оцетът и черният пипер и всичко се смесва добре в купа. Намазва се месото с 2 сл от сместа,
покрива се с фолио и се оставя да поеме поне 30 минути на стайна температура.
Картофите се
обелват, измиват и нарязват. Варят се до омекване 20-25 минути, след което се
отцеждат и се оставят да изстинат. Овалват се в останалата част от сместа с горчицата
и чесъна. Лукът се обелва и се нарязва на осем парчета.
Фурната се
нагрява предварително до най-висока степен. Месото, картофите и лукът се
изсипват в плоска тава за печене. Пекат се 4 минути, след което се обръщат за
още 4. Месото се изважда, увива се в алуминиево фолио и се оставя да поеме още
5 минути, след което се нарязва и е готово за сервиране. Аз бях взела нарязано
телешко филе, та си спестих това усилие.
Заедно с
лука и картофите се разпределя в 4 чинии и се сервира топло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар