сряда, 11 септември 2013 г.

Бананов кейк

Много обичам плодове, но често плодовете, които купувам в супермаркета (поради липса на пазар за плодове до дома ми), не са особено вкусни - или много твърди, или презрели, или едни такива водни...Така се случва и с бананите - понякога ми се струват страхотни в магазина, но като ги донеса вкъщи и ги опитаме, откривам, че не ми се ядат чак толкова, поради описаните по-горе причини. И за да не си лежат кротко и изгниват в хладилника, търся рецепти за плодови сладкиши, но които вече всички се радваме.
Така попаднах на тази рецепта за бананов кейк и я споделям защото е много лесна, а освен това е с по-ниско съдържание на захар от обикновения бананов кейк. когато го приготвях, нямах стафиди (макар че в оригиналната рецепта се съдържат), но нямахме време за съжаление, защото бързо го изядохме:).






Продукти:
2 големи узрели банана
1 чл бакпулвер
250 г брашно
50 г светлокафява захар „Мусковадо”
6 сл слънчогледово олио
6 сл прясно мляко
2 яйца
100 г бели стафиди

Приготвяне:

1.      Фурната се загрява до 180 градуса. Бананите се обелват и намачкват (или пюрират в робот).
2.      Брашното се пресява с бакпулвера, добавя се захарта и се разбърква.
3.      Яйцата се разбиват с олиото и прясното мляко. Добавят се бананите и стафидите.

4.      Сместа се изсипва в намаслена форма за кейк и се пече 50-55 мин, така че като се бодне клечка за зъби в кейка, тя да излиза чиста. Изважда се и се оставя за изстине преди да се сервира.







Няма коментари:

Публикуване на коментар