Така попаднах на тази рецепта за бананов кейк и я споделям защото е много лесна, а освен това е с по-ниско съдържание на захар от обикновения бананов кейк. когато го приготвях, нямах стафиди (макар че в оригиналната рецепта се съдържат), но нямахме време за съжаление, защото бързо го изядохме:).
Продукти:
2 големи узрели банана
1 чл бакпулвер
250 г брашно
50 г светлокафява захар „Мусковадо”
6 сл слънчогледово олио
6 сл прясно мляко
2 яйца
100 г бели стафиди
Приготвяне:
1. Фурната
се загрява до 180 градуса. Бананите се обелват и намачкват (или пюрират в
робот).
2. Брашното
се пресява с бакпулвера, добавя се захарта и се разбърква.
3. Яйцата
се разбиват с олиото и прясното мляко. Добавят се бананите и стафидите.
4. Сместа
се изсипва в намаслена форма за кейк и се пече 50-55 мин, така че като се бодне
клечка за зъби в кейка, тя да излиза чиста. Изважда се и се оставя за изстине
преди да се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар