Рецептата, която ще споделя, приготвих една вечер, когато ни се ядеше нещо хем питателно, хем с повечко зеленчуци, хем не ни се чакаше особено дълго- затова е на тиган. Повечко време отнема самото рязане на зеленчуците, отколкото приготвянето на яденето, но не ме мързеше, защото предвкусвах крайният резултат. А и имахме едно приятно рубинено винце...как да не си приготвим вкусна вечеря като "добавка" към виното, вместо обратното.
500 г дребни
твърди картофи
250 г
тиквички
1 червена и
1 зелена чушка (аз сложих жълта)
2 глави кромид
лук
1 скилидка
чесън
250 г
телешко месо от плешка
1 сл брашно
3 сл краве
масло
125 г
зеленчуков бульон
1 чл мащерка
1 чл риган
1 чл
розмарин
Сол, черен
пипер
1 сл заквасена
сметана
Приготвяне:
1. Приготвят се зеленчуците. Картофите се обелват и нарязват на дебели
шайби. Тиквичките се нарязват на 4 по дължина и след това на шайби, чушките –
на ивици. Лукът се обелва и нарязва на колелца, а чесънът- на ситно.
2. Месото се нарязва на тънки ивици и се овалва в брашното. За да
стане сочно, се реже напречно на влакната. Маслото се загрява и месото се
запържва в него три минути. Добавя се бульонът.
3. Добавят се всички зеленчуци и всичко ври под капак на слаб огън 20
минути (или до омекване на картофите.
4. Подправя се с мащерката, ригана и розмарина и се оставя да ври без
капак още 5 минути на слаб огън. Накрая се поръсва със сол и черен пипер,
разбърква се. добавя се сметаната и отново се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар