вторник, 15 октомври 2013 г.

Пилешко ризото с карамел

Тази рецепта е разновидност на пиле-карамел, което също съм публикувала в блога, но винаги има място за подобрение, нали :)? Визията е различна, както и начинът на смесване на продуктите...улесняването винаги е била основна цел на моето домакинство, но не за сметка на качеството на храната.

Продукти:
Пилешко месо- 500 г
40 г захар
125 г масло
200 г ориз
половин връзка магданоз 



Приготвяне:
1. Месото се сварява, накъсва се на малки парчета и се посолява на вкус.
2. В дълбок съд се карамелизира захарта и се добавя половината масло.
3. В карамела се запържват лукът и месото.
4. Оризът се запържва в останалото масло. Прибавя се към месото и лука. Сипват се 2.5 ч.чаши вода и едно кубче бульон. Захлупва се и се оставя на огъня 30 мин.

5. Накрая се оставя покрито, за да продължи да поема течността. Поръсва се с магданоза и се разбърква. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар