Продукти:
1 чч фин
пшеничен грис
1 чч прясно
мляко
2 яйца
400 г краве
сирене
200 г
кашкавал
2 кори бутер
тесто на Белла
Приготвяне:
1.
Грисът се залива с прясното мляко и се оставя
настрана да поеме течността. Когато това стане, в сместта се чуква едно яйце и
се разбърква енергично.
2.
Кашкавалът се настъргва.
3.
В малка тенджера на котлона се разтапя сиренето.
Отдръпва се от котлона и към него се прибавя настърганият кашкавал.
4.
Към сирената се прибавя сместа с гриса и се
разбърква добре.
5.
Фурната се загрява на 200 градуса. С масло се
намазва правоъгълна тава и се поставя едната кора бутер тесто. Върху нея
внимателно се разпределя плънката и се покрива с втората кора, като краищата се
прихлупват върху долната кора (откъм дългите страни на тавата), а откъм късите
– двете кори се притискат една към друга с вилица, за да не изтече плънката при
печенето.
6.
Паят се намазва отгоре с жълтък и се пече 35 –
40 минути на 200 градуса, докато бухне и се сдобие със златиста коричка. След
приключване на печенето не се изважда веднага, за да не спадне, а се оставя на
изключена фурна и открехната вратичка на фурната още 5 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар