неделя, 24 ноември 2013 г.

Свински пържоли с вино и топено сирене

Продукти:

4 свински пържоли
200 г топено сирене
3 средно големи глави кромид лук
2 големи моркова
3 сл соев сос
200 мл червено вино
2 чл вегета
Зехтин
Черен пипер
Сол






Приготвяне:
1.      Пържолите се начукват и поръсват със сол и черен пипер. Лукът се обелва и нарязва на кръгчета. Морковите се нарязват на кръгчета и се изсипват в съда.
2.      Нареждат се в йенска тенджера (аз лично ги пекох в глинен гювеч) като върху всяка се поставят колелца лук и парчета топено сирене. Поръсват се с вегетата. Заливат се със соевия сос и виното.
3.      Фурната се загрява на 220 градуса. Ястието се похлупва и се пече час и половина.

4.      Сервира се с гарнитура по избор. Аз направих обикновено картофено пюре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар