Ето как се получи при мен:
Продукти:
1 пакет
бутер тесто на Белла – с два листа тесто вътре
1 бутилка „Спрайт”
от 250 мл
1 голяма
ябълка
1 чч кафява захар
1 ванилия
200 г краве
масло
Канела за
поръсване
Приготвяне:
1.
Ябълките се обелват и нарязват на резенчета като
се изчиства сърцевината.
2.
Тестото (при мен отиде лист и половина) се
нарязва на правоъгълници, а всеки правоъгълник- на два триъгълника (срязвате по
диагонал). В широката част на триъгълника поставяте резен ябълка и навивате към
крайчето, така че да стане кифличка.
3.
Разтопявате маслото и изсипвате вътре захарта и
ванилията.
4.
Вземате тавичка, намазнявате дъното и
подреждате кифличките в нея, на известно разстояние една от друга. Аз използвах плоска тава, не дълбока, както е показано в оригиналната рецепта, защото се опасявах да не станат глетави бутерките.
Изсипвате върху бутерките разтопеното масло със захарта.
Изсипвате върху бутерките разтопеното масло със захарта.
5.
Заливате с ¾ от бутилката "Спрайт" и поръсвате с канела.
6.
Печете 30 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар