неделя, 24 ноември 2013 г.

Маслени бутерки със "Спрайт"

Тази прекрасна рецепта бе споделена от една невероятна кулинарка от знаменития форум на БГ-Мама - Labrex, която на свой ред я е харесала от руски източник http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg16737736#msg16737736 . Готвих се да я пробвам десетина дни и накрая, преди едно събиране на приятели вкъщи, се реших. Станаха много вкусни, измених някои пропорции в своята интерпретация и замених бялата захар с кафява, а самата идея да се правят маслени бутерки ще опитам да разработя на някакъв етап с други видове пълнеж и заливка. Засега казвам благодаря на талантливата авторка на рецептата и ви съветвам да пробвате и други нейни рецепти!
Ето как се получи при мен:


Продукти:
1 пакет бутер тесто на Белла – с два листа тесто вътре
1 бутилка „Спрайт” от 250 мл
1 голяма ябълка
1 чч кафява захар
1 ванилия
200 г краве масло
Канела за поръсване





Приготвяне:
1.      Ябълките се обелват и нарязват на резенчета като се изчиства сърцевината.
2.      Тестото (при мен отиде лист и половина) се нарязва на правоъгълници, а всеки правоъгълник- на два триъгълника (срязвате по диагонал). В широката част на триъгълника поставяте резен ябълка и навивате към крайчето, така че да стане кифличка.
3.      Разтопявате маслото и изсипвате вътре захарта и ванилията.
4.      Вземате  тавичка, намазнявате дъното и подреждате кифличките в нея, на известно разстояние една от друга. Аз използвах плоска тава, не дълбока, както е показано в оригиналната рецепта, защото се опасявах да не станат глетави бутерките.
Изсипвате върху бутерките разтопеното масло със захарта.
5.      Заливате с ¾ от бутилката "Спрайт" и поръсвате с канела.

6.      Печете 30 минути в загрята на 200 градуса фурна.



Няма коментари:

Публикуване на коментар