Продукти:
1 чл сол
30 г краве масло
2 глави кромид лук, нарязани
200 г макарони
225 г сирене Рикота
70 г настърган Пармезан
3
яйца, разбити
1 ½ чл сух майоран
225 г заквасена сметана
Смлян черен пипер
Нарязан магданоз за украса
Приготвяне:
1.
Тиквичките с е слагат в купа, поръсват се със
сол и се оставят да престоят 20 минути.
2.
Кравето масло се запържва в тиган, но без да
става кафяво.
3.
Тиквичките се отцеждат в гевгир и се запържват
10 минути в маслото, с леко бъркане. После се оставят да се охладят 15 мин.
4.
Макароните се сваряват – (във вряща подсолена
вода, за 12 минути). През това време се смесват двата вида сирене и се разбиват
с яйцата. Добавят се майоранът и сметаната и се оставят настрана.
5.
Макароните се отцеждат в гевгир, изплакват се
със студена вода и пак се отцеждат.
6.
Лука, тиквичките и макароните се разбъркват със
сметановата смес.
7.
Всичко се изсипва в тенджера, а тя на свой ред
се поставя в по-голям съд, пълен с вода, която стига до средата на по-малката
тенджера. Последната се похлупва и се вари на тих огън час, час и половина. При
необходимост се долива вода по време на варенето.
8.
Съдържанието
на тенджерата се пре.хвърля в съд за сервиране и се украсява с магданоз
Няма коментари:
Публикуване на коментар