сряда, 18 декември 2013 г.

Пиле с къри и бял ориз

Продукти:
200 г ориз
3 пилешки гърди по 150 г, нарязани на ивици
1 гл червен лук
2 пасирани скилидки чесън
2-3 сл къри
150 мл зеленчуков бульон
1 сл брашно
300 мл прясно мляко
2 сл кисело мляко






Приготвяне:
1.      Оризът се сварява 20 мин. Във вряла вода.
2.      Тефлонов тиган се загрява и пилето се запържва от всички страни до златисто. Прибавят се лукът, чесънът и кърито и се оставя на котлона, докато луът стане кафеникав.
3.      Прибавят се 2 сл от зеленчуковия бульон, брашното и яденето се готви 1 минута при непрекъснато разбъркване. След това се прибавя прясното мляко и останалия пилешки бульон. Оставя се на котлона още 10 минути, отстранява се от огъня и се добавя киселото мляко.

4.      Към всяка порция месо, полято със соса, се сервира ориз.



Няма коментари:

Публикуване на коментар