Продукти:
3 пилешки гърди по 150 г, нарязани на ивици
1 гл червен лук
2 пасирани скилидки чесън
2-3 сл къри
150 мл зеленчуков бульон
1 сл брашно
300 мл прясно мляко
2 сл кисело мляко
Приготвяне:
1. Оризът
се сварява 20 мин. Във вряла вода.
2. Тефлонов
тиган се загрява и пилето се запържва от всички страни до златисто. Прибавят се
лукът, чесънът и кърито и се оставя на котлона, докато луът стане кафеникав.
3. Прибавят
се 2 сл от зеленчуковия бульон, брашното и яденето се готви 1 минута при
непрекъснато разбъркване. След това се прибавя прясното мляко и останалия
пилешки бульон. Оставя се на котлона още 10 минути, отстранява се от огъня и се
добавя киселото мляко.
4. Към
всяка порция месо, полято със соса, се сервира ориз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар