понеделник, 9 декември 2013 г.

Златни коледни звезди

Ето ги и тях- лъскави и ефектни...от трите вида коледни сладки, които правих за коледното парти, тези са най-лесните - но най-издайнически, ако си похапвате от тях уж незабелязано, защото сладкарският брокат полепва по устните и блещука.
 Но пък са вкусни, вкуснииии...
Тестото отново е за меденки

Продукти:
2 яйца1/2 кг брашно
1 чч захар
¾ чч мед
¾ чч олио
1 пакетче канела
1 бакпулвер
Сладкарско лепило
Сладкарски брокат

Приготвяне:
-        В дълбока купа се разбиват захарта и меда. Добавя се олиото и яйцата едно по едно като след всяко отново се разбива до хомогенна смес.
-        В друга купа се смесват пресятото брашно, канелата и бакпулвера.
-        Добавят се към мокрите съставки и се замесва гладко тесто.
-        Разточва се на кора, с дебелина 0.5 см и се изрязват формички - звезди.
-        Фурната се загрява на 180 градуса и меденките се пекат 10 минути, докато станат златисти и крайчетата леко покафенеят.

-        Изваждат се и се оставят да изстинат върху скара.
-        Повърхността на изстиналите меденки се намазва леко със сладкарско лепило, с помощта на четчица и се поръсва със сладкарски брокат. И двете купих от „Aromas house”, но лепилото може да се замени с леко плодово желе (например от кайсии), а брокатът – с каквито други украси разполагате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар