Но пък са вкусни, вкуснииии...
Тестото отново е за меденки
Продукти:
2 яйца1/2 кг брашно
1 чч захар
¾ чч мед
¾ чч олио
1 пакетче канела
1 бакпулвер
Сладкарско лепило
Сладкарски брокат
Сладкарско лепило
Сладкарски брокат
Приготвяне:
-
В дълбока купа се разбиват захарта и меда.
Добавя се олиото и яйцата едно по едно като след всяко отново се разбива до
хомогенна смес.
-
В друга купа се смесват пресятото брашно,
канелата и бакпулвера.
-
Добавят се към мокрите съставки и се замесва
гладко тесто.
-
Разточва се на кора, с дебелина 0.5 см и се
изрязват формички - звезди.
-
Фурната се загрява на 180 градуса и меденките се
пекат 10 минути, докато станат златисти и крайчетата леко покафенеят.
-
Изваждат се и се оставят да изстинат върху
скара.
-
Повърхността на изстиналите меденки се намазва
леко със сладкарско лепило, с помощта на четчица и се поръсва със сладкарски
брокат. И двете купих от „Aromas house”, но лепилото може да
се замени с леко плодово желе (например от кайсии), а брокатът – с каквито
други украси разполагате.
Няма коментари:
Публикуване на коментар