Продукти:
110 г меко
масло
110 г
пресята пудра захар
1 голямо
яйце (разбито с 2 чл вода)
275 г бяло
брашно
1 щипка сол
1 щипка сода
бикарбонат
1 чл ванилия
Зелена сладкарска
боичка
Бонбонки за
украсяване
1 белтък и 1
сл лимонов сок (за глазиране).
Приготвяне:
1.
Разбиват се маслото и захарта.
2. Отделно
се разбиват яйцето, водата и ванилията. Към тях се прибавя на върха на ножа
боичка и се разбива, до получаването на наситен зелен цвят.
3. Всичко
дотук се разбърква заедно в една смес.
4. Пресятото
брашно се смесва със солта и содата. Добавя се мократа смес от т. 3 и се меси до
гладко тесто.
5. Тестото
се увива в домакинско фолио и се оставя в хладилника за 30 минути.
6. Фурната
се загрява до 180 градуса.
7. Тестото
се изважда от хладилника, отвива се от фолиото и се разточва на тънка кора. Изрязват
се формички на елхички и се украсяват с бонбонките.
8. Сладките
се глазират със сместа от разбит белтък и лимонов сок за блясък.
9.
Пекат се 10 минути в загрятата фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар