понеделник, 9 декември 2013 г.

Коледни сърца

Това е вторият вид сладки, които правих за коледното парти на Мартенчета 2012.


Продукти:
2 яйца
1/2 кг брашно
1 чч захар
¾ чч мед
¾ чч олио
1 пакетче канела
1 бакпулвер
250 г готов червен фондан
сладкарско лепило


Приготвяне:
-        В дълбока купа се разбиват захарта и меда. Добавя се олиото и яйцата едно по едно като след всяко отново се разбива до хомогенна смес.
-        В друга купа се смесват пресятото брашно, канелата и бакпулвера.
-        Добавят се към мокрите съставки и се замесва гладко тесто.
-        Разточва се на кора, с дебелина 0.5 см и се изрязват формички -сърца.
-        Фурната се загрява на 180 градуса и меденките се пекат 10 минути, докато станат златисти и крайчетата леко покафенеят.

-        Изваждат се и се оставят да изстинат върху скара.


-        Фонданът се разточва като повърхността на плота се поръсва с пудра захар, за да не залепва.
-        От фондана се изрязват сърца със същите формички, с които сте изрязали меденките.
-        С помощта на сладкарско лепило слепвате сърцата от фондан към „основата” от сърце- меденка и оставяте фонданът да стегне.

















Няма коментари:

Публикуване на коментар