Това е вторият вид сладки, които правих за коледното парти на Мартенчета 2012.
Продукти:
2 яйца
1/2 кг брашно
1 чч захар
¾ чч мед
¾ чч олио
1 пакетче канела
1 бакпулвер
250 г готов червен фондан
сладкарско лепило
Приготвяне:
-
В дълбока купа се разбиват захарта и меда.
Добавя се олиото и яйцата едно по едно като след всяко отново се разбива до
хомогенна смес.
-
В друга купа се смесват пресятото брашно,
канелата и бакпулвера.
-
Добавят се към мокрите съставки и се замесва
гладко тесто.
-
Разточва се на кора, с дебелина 0.5 см и се
изрязват формички -сърца.
-
Фурната се загрява на 180 градуса и меденките се
пекат 10 минути, докато станат златисти и крайчетата леко покафенеят.
-
Изваждат се и се оставят да изстинат върху
скара.
-
Фонданът се разточва като повърхността на плота
се поръсва с пудра захар, за да не залепва.
-
От фондана се изрязват сърца със същите
формички, с които сте изрязали меденките.
-
С помощта на сладкарско лепило слепвате сърцата
от фондан към „основата” от сърце- меденка и оставяте фонданът да стегне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар