събота, 1 март 2014 г.

Капучино мъфини

След дъъълга, дъъълга коледно-новогодишна пауза и някои семейни изненади, ето ме отново, готова да щурмувам някои забавни рецепти.
Не обичам кафе, но много обичам вкуса на кафето в десерти, затова тази рецепта ме съблазни (а и времето за приготвяне, което е минимално, не е за подценяване от забързаните мами.). шоколадовият чипс можете да си замените с парченца шоколад.

Продукти:
2 чч обикновено брашно
¾ чч захар
2 ½ чл бакпулвер
1 чл канела
½ чл сол
1 чч прясно мляко
2 сл разтворимо кафе на гранули
½ чч разтопено масло
1 яйце
1 чл ванилова есенция
¾ чч шоколадов чипс

Приготвяне:
1.      В голяма купа се смесват сухите съставки- брашното, захарта, канелата, солта, бакпулвера.
2.      В малка купа се разбърква млякото и гранулираното кафе, до разтварянето му. Добавят се маслото, яйцето и ванилията и се миксира.
3.      Мокрите съставки се добавят към сухите и се разбъркват добре. Прибавя се шоколадовия чипс.
4.      Формичките за мъфини се пълнят на ¾. Пекат се на 190 градуса 20-30 минути, докато клечка за зъби, забита в мъфина, излезе чиста.








Няма коментари:

Публикуване на коментар