събота, 1 март 2014 г.

Плодови мъфини

Вкъщи често изостават плодове, не защото не ядем, а защото купуваме като невидели:). В този случай имахме повечко тиква и след като употребих за супа, за пай, сложих в ядене, вече се чудех какво да правя остатъка. Попаднах на тази добра идея да сложа тиквата в мъфини, в комбинация с други плодове, на този блог и много ми допадат свежите идеи на автора http://iliotalk.blogspot.com/.
За мъфините ще ви трябва тиква, ябълки и стафиди...после може да се похвалите, че сте яли плодова салата в тесто:)...или просто да се успокоите, че ядете здравословни плодове.

Продукти:
1 и 1/4 ч.ч. брашно
1 ч. ч. захар
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. джинджифил на прах
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. сол
1 яйце 
1/2 ч. ч. сварена тиква на пюре
1/4 ч.ч. разтопено масло
1 ч.ч. настъргани ябълки
½ ч.ч. бели стафиди







Приготвяне:
1.      Сухите съставки се смесват в голяма купа – брашно, бакпулвер, захар, канела, джинджифил, индийско орехче, сол.
2.      В друга купа се смесват мокрите съставки – яйцето и маслото се разбиват заедно, прибавя се тиквата, след това ябълките.
3.      Съдържанието на двете купи се смесва и разбърква добре. Прибавят се стафидите и се разбъркват внимателно.
4.      Сместа се разпределя във формички за мъфини, които се пълнят на ¾ от обема си. Пекат се 20 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна.






Няма коментари:

Публикуване на коментар