Затова реших да приготвя една весела манджа, такава, в която хем има вкусни зеленчуци, хем пикантен колбас, хем е ярка на цвят и името й е е хубаво и екзотично...Представям ви
ПИЛЕ ПО ИСПАНСКИ
Продукти:
2 сл
зехтин
5 обезкостени бутчета без кожа
1 гл лук
1 скилидка чесън
1 червена чушка
1 жълта чушка
400 г нарязани домати от консерва
150 мл бяло сухо вино
1 сл червен пипер
75 г колбас чоризо
25 г черни маслини без костилки (или една шепа)
Сол и черен пипер
Магданоз за украса
Приготвяне:
1.
Зехтинът се загрява в голям тефлонов тиган и
месото на бутчетата за запържва до златисто
2.
Чесънът се счуква, лукът се обелва и нарязва и
двете се прибавят към пилето.
3.
Чушките се измиват, нарязват и запържват също
при пилето, докато поомекнат
4.
Сипват се доматите ,виното и червения пипер към
пилето и сместа се оставя да заври.
5.
Чоризото се нарязва на дебели резени и се добавя
в яденето. Готви се на тих огън 15 минути.
6.
Разполвените маслини се прибавят също в съда,
подправя се на вкус със сол и черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар