петък, 21 март 2014 г.

Пиле по испански

С настъпването на пролетта, започвам да прекарвам повече време на щандовете с плодове и зеленчуци. за съжаление наблизо нямам пазар и трябва да се задоволя с това, което предлагат хипермаркетите, което за жалост ми е или скучно или прекалено скъпо (за справка вчера си харесах миниатюрен пъпеш за 6.99 лв бройката :(). Знам ,че са извънсезонни, но от това не ми стана по-весело.
Затова реших да приготвя една весела манджа, такава, в която хем има вкусни зеленчуци, хем пикантен колбас, хем е ярка на цвят и името й е е хубаво и екзотично...Представям ви
ПИЛЕ ПО ИСПАНСКИ






Продукти:
2 сл зехтин
5 обезкостени бутчета без кожа
1 гл лук
1 скилидка чесън
1 червена чушка
1 жълта чушка
400 г нарязани домати от консерва
150 мл бяло сухо вино
1 сл червен пипер
75 г колбас чоризо
25 г черни маслини без костилки (или една шепа)
Сол и черен пипер
Магданоз за украса
Приготвяне:
1.      Зехтинът се загрява в голям тефлонов тиган и месото на бутчетата за запържва до златисто
2.      Чесънът се счуква, лукът се обелва и нарязва и двете се прибавят към пилето.
3.      Чушките се измиват, нарязват и запържват също при пилето, докато поомекнат
4.      Сипват се доматите ,виното и червения пипер към пилето и сместа се оставя да заври.
5.      Чоризото се нарязва на дебели резени и се добавя в яденето. Готви се на тих огън 15 минути.

6.      Разполвените маслини се прибавят също в съда, подправя се на вкус със сол и черен пипер.


Няма коментари:

Публикуване на коментар