Продукти
250 г. бишкоти
500 г. маскарпоне
150 мл. сметана
4 бр.яйца
80 г. захар
50 мл. ликьор Бейлис
50 мл вода
4 с..л. - какао на прах
200 мл. - кафе
Щипка сол
Приготвяне
В купа се разбиват жълтъците със
захарта, добавя се маскарпонето и се разбърква добре, окато сместта стане гладка и лъскава.
Белтъците се разбиват с малко сол и се прибавят към крема внимателно, с дървена лъжица.
Кафето, водата и бейлисът се смесват. Бишкотите се потапят в този сос. Нареждат се в
тавичка.
намазва се отгоре кремът. Може процедурата да се повтори и накрая се поръсва с какао. Да се остави да престои в хладилник минимум 4 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар