четвъртък, 27 март 2014 г.

Тирамису

Класическо тирамису - изпитана рецепта, за да не стават провали:). Има само едно изключение - вместо десертното вино марсала, с което се прави класическото тирамису аз използвах Бейлис - 50 мл Бейлис и 50 мл вода, ароматизира се добре, без да оставя алкохолен привкус



Продукти
250 г. бишкоти
500 г. маскарпоне
150 мл. сметана
4 бр.яйца
80 г. захар
50 мл. ликьор Бейлис
50 мл вода
4 с..л. -     какао на прах
200 мл. -  кафе
Щипка сол

Приготвяне

В купа се разбиват жълтъците със захарта, добавя се маскарпонето и се разбърква добре, окато сместта стане гладка и лъскава. 
Белтъците се разбиват с малко сол и се прибавят към крема внимателно, с дървена лъжица.
Кафето, водата и бейлисът се смесват. Бишкотите се потапят в този сос. Нареждат се в тавичка.



намазва се отгоре кремът. Може процедурата да се повтори и накрая се поръсва с какао. Да се остави да престои в хладилник минимум 4 часа.











Няма коментари:

Публикуване на коментар