Поредното блюдо с паста, бързо и лесно за приготвяне, идеална вечеря без много усилия, но затова пък придружена с бяло вино...
Продукти:
1 глава лук
6 сл бяло вино
300 г жълти и зелени спагети (или друга паста)
Сол и черен пипер
350 г пушена сьомга
2 големи стръка пресен копър
25 г каперси
2 сл заквасена сметана
1 глава лук
6 сл бяло вино
300 г жълти и зелени спагети (или друга паста)
Сол и черен пипер
350 г пушена сьомга
2 големи стръка пресен копър
25 г каперси
2 сл заквасена сметана
Приготвяне:
1. Виното се слага да заври в тиган и в него се запържва лукът, докато омекне. После котлонът се намалява до много ниска температура.
2. Сьомгата се нарязва на парченца. Копърът се накълцва. Сьомгата, копърът и каперсите се изсипват в тигана при лука. Добавят се две супени лъжици сметана. Всичко се разбърква добре и се държи топло.
3. В голяма тенджера се слага вода да заври и се добавя сол. Като заври се добавя пастата и след като водата заври отново, се вари 10.12 минути. Отцежда се и се прехвърля в купа за сервиране.
4. Пастата се поръсва със сместа със сьомгата. Добавя се сол и черен и пипер на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар