Продукти:
Прясно рибно филе (400 г.)
1 скилидка чесън
1 сл зехтин
1 чл смлян кориандър
½ чл захар
½ лимон
За пюрето:
150 г замразен грах
350 мл зеленчуков бульон
1 скилидка чесън
1 сл сметана
Сол и черен пипер
Приготвяне:
1. Фурната
се загрява на 200 градуса. Рибата се слага върху решетка в тавичка.
2. Чесънът
се обелва и пасира. Смесва се в купичка заедно със зехтина, кимиона, кориандъра
и захарта. Добавя се 1 чл лимонов сок и се разбърква.
3. Рибата
се намазва равномерно със сместа и се пече 40 минути във фурната.
4. Междувременно
се приготвя граховото пюре. Бульонът и грахът се изсипват в тенджера и се
оставя да заври. Чесънът се обелва и пресова, после се прибавя към граха.
Когато грахът омекне, се отцежда от бульона, от който обаче се запазват 150 мл.
5. Грахът
се пасира, към него се прибавят 150-те мл бульон и сметаната и се разбърква на
пюре. Овкусява се със сол и черен пипер.
6. Пюрето
се разпределя в чинии, заедно с разделената на порции риба.
Няма коментари:
Публикуване на коментар