Тук съм го комбинирала с кокос, но може да се комбинира успешно с други ядки- например бадеми.
Продукти за 8 порции:
1 узряло
манго
170 г
кристална захар
2 яйца, леко
разбити
120 г кисело
мляко
120 мл
слънчогледово олио
Настъргана
наситно кора на 1 зелен лимон
170 г бяло
брашно
1 ½ чл
бакпулвер
30 г
кокосови стърготини
2 сл пресята
пудра захар
Приготвяне:
1.
Фурната се загрява на 180 градуса.
2.
Взема се дълбока квадратна форма за кейк с
диаметър 18 см или кръгла с диаметър 20 см с подвижно дъно и се застила с
хартия за печене дъното.
3.
Мангото се бели и реже на тънки резени (отделят
се от костилката) и се нареждат в приготвената форма.
4.
В купа се разбиват захарта, яйцата, киселото
мляко, лимонената кора и олиото до гладка смес. Отгоре се пресяват брашното и бакпулвера, прибавя се кокосът и се
разбърква добре.
5.
Сместа се изсипва върху резените манго и се
подравнява. Пече се 50 минути, докато стане златистокафяв кейкът. Ако
покафенее, след 30 та минута се покрива с фолио и печенето продължава.
6.
Като се извади от фурната, се оставя 15 мин,
после се обръща в тавичката на грила със страната с мангото отгоре и се отлепя хартията.
Поръсва се с пудра захар и се слага под предварително загретия грил за 3-4
минути, докато захарта се разтопи.
Вариант 2: вместо за се глазира, може да се покрие и запече
следната глазура (10 мин на 180 градуса):
100 г захар
1 разбито яйце
60 г стопено масло
Няма коментари:
Публикуване на коментар