Продукти:
2 кг картофи
1 вр
магданоз
1 вр джоджен
1 вр зелен
лук
За марината:
Розмарин
(сух)
Мащерка (суха)
Джоджен (сух)
3 сл зехтин
3 сл
балсамов оцет
За соса:
4 сл олио
300 мл бира
300 мл топла
вода
Приготвяне:
1.
Агнешкото се измива и се маринова като се намазва
от всички страни със зехтина и балсамовия оцет и по него се размазват сухите
подправки – розмарин, джоджен, мащерка. Добавят се сол, черен и червен пипер на
вкус. Оставя се да престои така няколко часа под алуминево фолио, а още
по-добре цяла нощ.
2.
Картофите се измиват, обелват и нарязват на
средно големи парчета.
3.
Пресните магданоз, джоджен и зеленият лук също
се нарязват и заедно с картофите се разбъркват в тава. Към тях се прибавя
олиото, солта и черния пипер, водата и бирата и отново се разбърква.
4.
Агнешкото се поставя сред зеленчуците и тавата
се покрива с алуминиево фолио. Пече се в предварително загрята фурна на 180
градуса за един час, а после на 160 градуса още два часа. Накрая фолиото се
маха и ястието се запича още 15 мин, половин час на фурна с въртящ въздух и
горен реотан на 200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар