Така стигнахме до това да опита соленки със сусам от една пекарна в Люлин. Въодушевена от опита му (изяде цяло пликче), запретнах ръкави и се стигна до долния резултат:
ЛЕСНИ СОЛЕНКИ
Продукти:
2 яйца
150 г сирене
20 г хлебна мая или суха мая (1 чл)
1 чч кисело мляко
100 г масло или маргарин
500 г брашно(сусам за поръсване)
Приготвяне:
1.
Яйцата се разбиват с киселото мляко.
2.
Прибавя се мазнината, маята (ако е прясна, да се
размие в малко хладка вода), натрошеното сирене и брашното и се замесва меко
тесто. Оставя се на топло да втаса.
3.
След това от сместа се правят топчета, които се
слагат в намаслена тава и се оставят да се надигнат.
4.
Мажат се с жълтък и се поръсват със сусам.
5.
Пекат се на 180 градуса до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар