четвъртък, 23 август 2018 г.

ГРИЛОВАНИ ТИКВИЧКИ


Една от любимите ни гарнитури за летните барбекю вечери са грилованите тиквички. Това лято по-сериозно наблегнахме на тях, след като един приятел ни донесе от градината си една пълна кошница и те просто плачеха да бъдат опитани.
Рецептата е много лесна а и се запазват изцяло вкусовите им качества.







ГРИЛОВАНИ ТИКВИЧКИ
Продукти:
2 бр. тиквички
150 мл зехтин
150 г. пармезан
Сол, черен пипер и копър (сух или пресен) за подправяне
Приготвяне:
1.     Тиквичките се режат на кръгчета. Намазват се от двете страни със зехтин и се поръсват със сол и черен пипер.
2.     На умерено котлон се загрява грил тиган (нашият е чугунен) и се намазва леко със зехтин.
3.     Тиквичките се поставят в тигана и се гриловат от двете страни за кратко, за да се появят красиви шарки, но все пак да останат хрупкави. При мен това отнема по около две минути от страна.
4.     Изстиват върху домакинска хартия, която поема остатъчната мазнина.
5.     Поръсват се с ситно нарязан копър или сух копър, а след това се поръсват с пармезан – настърган или на парченца.




Няма коментари:

Публикуване на коментар