вторник, 15 януари 2013 г.


Картофена салата с шунка

Продукти:

4 яйца
750 гр твърди картофи
4 стръка целина – аз не ги сложих
1 зелена чушка
1 гл кромид лук
200 гр шунка
Шепа черни обезкостени маслини

За сос ремулад:
5 мариновани корнишона
1 сл мариновани каперси
200 мл майонеза
2 чл горчица
Сол
Черен пипер

Приготвяне:

Яйцата се варят, обелват и три се кълцат на ситно, а четвъртото - на кубчета. Картофите се обелват,  на кубчета се правят и се пускат във вряща вода 15 мин. Зеленчуците се почистват, измиват и режат на парченца, а шунката на кубчета (аз сложих кренвирши, както и няколко парченца Амбарица).
За ремулада се накълцват на ситно корнишоните и каперсите и се смесват с горчицата  и майонезата, като се добавя малко течност от корнишоните. Всичко се подправя със сол и черен пипер. Картофите, целината, чушката, лука, яйцата  и шунката се прибавят към соса. Всичко се смесва и се гарнира с кръгчета от яйца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар