Картофена салата с шунка
Продукти:
750 гр
твърди картофи
4 стръка
целина – аз не ги сложих
1 зелена
чушка
1 гл кромид
лук
200 гр шунка
Шепа черни
обезкостени маслини
За сос
ремулад:
5 мариновани
корнишона
1 сл
мариновани каперси
200 мл
майонеза
2 чл горчица
Сол
Черен пипер
Приготвяне:
Яйцата се
варят, обелват и три се кълцат на ситно, а четвъртото - на кубчета. Картофите се
обелват, на кубчета се правят и се пускат във вряща вода 15 мин. Зеленчуците се
почистват, измиват и режат на парченца, а шунката на кубчета (аз сложих кренвирши,
както и няколко парченца Амбарица).
За ремулада
се накълцват на ситно корнишоните и каперсите и се смесват с горчицата и майонезата, като се добавя малко течност от
корнишоните. Всичко се подправя със сол и черен пипер. Картофите, целината, чушката,
лука, яйцата и шунката се прибавят към
соса. Всичко се смесва и се гарнира с кръгчета от яйца.
Няма коментари:
Публикуване на коментар