Продукти:
Сьомга – 2 големи котлета или 4 по-малки
Сокът на 2 лимона
2 - 3 скилидки пресован чесън
Соев сос - 4 с.л.
1 чл кафява захар
Сол
Черен пипер
Приготвяне:
Котлетите се посоляват и натъркват с черен пипер на
вкус. Поливат се с прясно изцедения лимонов сок и се оставят така в покрит съд
да престоят поне за 30 минути.
Приготвя се паста от пресования чесън, соевия сос и
захарта. С нея обилно се намазват котлетите и се слагат в намазнена тава.
Долива се и малко топла водичка (около 100 мл), за да се запази сочна сьомгата
по време на печенето.
Пекат се до готовност в умерено загряна фурна. 5
минути преди да ги извадите сложете по кръгче лимон върху всеки котлет и
доопечете.
източник: http://recepti.gotvach.bg
Няма коментари:
Публикуване на коментар