вторник, 15 януари 2013 г.


Котлети от сьомга на фурна


Продукти:

Сьомга – 2 големи котлета или 4 по-малки

Сокът на 2 лимона
2 - 3 скилидки пресован чесън
Соев сос - 4 с.л.
1 чл кафява захар
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Котлетите се посоляват и натъркват с черен пипер на вкус. Поливат се с прясно изцедения лимонов сок и се оставят така в покрит съд да престоят поне за 30 минути.
Приготвя се паста от пресования чесън, соевия сос и захарта. С нея обилно се намазват котлетите и се слагат в намазнена тава. Долива се и малко топла водичка (около 100 мл), за да се запази сочна сьомгата по време на печенето.

Пекат се до готовност в умерено загряна фурна. 5 минути преди да ги извадите сложете по кръгче лимон върху всеки котлет и доопечете.



източник: http://recepti.gotvach.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар