Продукти:
Пилешко месо-
поне 600 гр
40 г захар
125 гр масло
200 гр ориз
половин връзка магданоз (по желание)
40 г захар
125 гр масло
200 гр ориз
половин връзка магданоз (по желание)
Приготвяне:
1. Нарязва се месото на ивички и се посолява на
вкус
2. В дълбок съд се карамелизира захарта и се добавя
половината масло
3. В карамела се запържват лукът и месото
4. Сипват се 2.5 ч.чаши вода, захлупва се и се
оставя на огъня 15 мин.
След това се добавя леко запържения в останалото
масло ориз и се вари поне 15 мин- до готовност на ориза. Аз добавям и едно
кубче бульон.
5. Накрая се оставя покрито, за да продължи да
поема течността. Поръсва се с магданоза по желание
Няма коментари:
Публикуване на коментар