вторник, 15 януари 2013 г.

Пиле с карамел



Продукти:
Пилешко месо- поне 600 гр
40 г захар
125 гр масло
200 гр ориз
половин връзка магданоз (по желание)






Приготвяне:
1. Нарязва се месото на ивички и се посолява на вкус

2. В дълбок съд се карамелизира захарта и се добавя половината масло

3. В карамела се запържват лукът и месото

4. Сипват се 2.5 ч.чаши вода, захлупва се и се оставя на огъня 15 мин.

След това се добавя леко запържения в останалото масло ориз и се вари поне 15 мин- до готовност на ориза. Аз добавям и едно кубче бульон.
5. Накрая се оставя покрито, за да продължи да поема течността. Поръсва се с магданоза по желание

Няма коментари:

Публикуване на коментар