вторник, 15 януари 2013 г.

Баница с тиква



Продукти:
500 гр кори за баница
800 гр тиква
200 гр захар
150 гр орехови ядки
100 мл олио
30 гр галета
½ пакетче канела на прах (половин чаена лъжичка)
40 гр пудра захар





Приготвяне:
Тиквата се настъргва на едро ренде и се задушава с малко маргарин или олио, докато течността изври. Прав исе плънка от тиквата, смлените орехи, канелата, галетата и захарта.
Всяка кора се поръсва с малко олио и се слага плънка отгоре. После кората се навива на руло и после на охлюв в средата на тавата, а по същия начин около нея после се подреждат и останалите.
Тиквеникът се пече в умерена фурна до златисто. Като поизстине, се поръсва с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар