Продукти:
500 гр кори
за баница
800 гр тиква
200 гр захар
150 гр
орехови ядки
100 мл олио
30 гр галета
½ пакетче
канела на прах (половин чаена лъжичка)
40 гр пудра
захар
Приготвяне:
Тиквата се
настъргва на едро ренде и се задушава с малко маргарин или олио, докато
течността изври. Прав исе плънка от тиквата, смлените орехи, канелата, галетата
и захарта.
Всяка кора
се поръсва с малко олио и се слага плънка отгоре. После кората се навива на
руло и после на охлюв в средата на тавата, а по същия начин около нея после се
подреждат и останалите.
Тиквеникът
се пече в умерена фурна до златисто. Като поизстине, се поръсва с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар