Меки тиквени курабии
Още една рецепта за тиквено сладкишче, което не изисква време, но за сметка на това се харесва особено много на детската кулинарна аудитория:)
Продукти:
По половин чаша обикновено и пълнозърнесто брашно
По ¼ ч.л. сол, ксода бикарбонат и смлян бахар
½ ч.л. канела
3 с.л мед
½ ч.ч. кафява захар
¼ чаша олио
Белтък от 1 яйце
1 чаша пюре от тиква
½ чаша стафиди или боровинки
1/3 ч.ч. орехи накълцани
Приготвяне:
В купа се смесват брашната и подправките. В друга купа
захарта, меда олиото и белтъка. Добавя се и тиквата. Двете купи се смесват до
еднородна смес. Накрая се добавят орехите и стафидите. Върху намаслена хартия в
тава се слагат по една ч.л тесто на разстрояние поне 2.5 см.
Пекат се в предварително затоплена фурна на 180 гр. 15 мин
на тава.
Няма коментари:
Публикуване на коментар