понеделник, 7 януари 2013 г.

Ако ви е омръзнало да правите винаги тиквеник, когато стане въпрос за употреба на тиква за сладки неща, в блога предлагам няколко рецепти, които да ви дадат нови идеи. Така ще бъдете в крачка и с нашумелия напоследък и у нас празник Вси светии и ще можете да изненадате близките си с този лесен

Тиквен пай


Продукти:
250 гр маслено тесто
За плънката: 125 гр кафява захар
1 чл канела1 чл джинджифил
½ чл настъргано индийско орехче
2 яйца, 150 гр сметана
250 гр варена тиква

Приготвяне:
Тестото се разточва на кръг и се слага във формата за тарт. Набожда се на няколко места, покрива се с хартия за печене, отгоре се сипват бобени зърна, за да не се надуе. Пече се на 180 градуса 10 мин. Отстраняват се хартията и боба.
За плънката: 
Смесват се в купа захарта, канелата, индийското орехче, джинджифилът и яйцата, разбити на пяна. Също и сметаната и пюрето от тиква. Тиквената плънка се изсипва внимателно върху блата, пече се 40-60 мин, докато плънката се втвърди. Изважда се да изстине. Може да се сервира, поръсена с пудра захар или с по лъжичка сметана върху всяко парче и по една орехова ядка


Няма коментари:

Публикуване на коментар