Продукти:
100 г рукола
½ салата
айсберг
2 круши
100 г синьо
сирене
За ядките:
Сок от 1
портокал
100 г
орехови ядки
100 г захар
1 сл олио
1 щипка
червен пипер
1 щипка сол
За дресинга:
Сокът на 1
лимон
8 сл зехтин
1 чл сол
2 сл
балсамов оцет
Приготвяне:
Портокаловият сок се загрява и в
него се карамелизира захарта. Тенджерата се маха от котлона, изсипват се ядките
и щипка сол. Добавят се олиото и червеният пипер и се разбърква. Когато карамелът
стегне, карамелизираните ядки се начупват на едро.
Лимоновият сок, зехтинът и солта за дресинга се смесват в купичка и
престояват за кратко.
Крушите се почистват и нарязват на тънки филийки, синьото сирене- на
кубчета, салатата айсберг- на ивици, руколата се накъсва на едро. Слагат се в
купа и се разбъркват. В нея се изсипват карамелизираните ядки и се полива с
дресинга.
Няма коментари:
Публикуване на коментар