вторник, 26 февруари 2013 г.

Италиански принцеси


Продукти:

4 бр хлебчета чабата
250 г кайма
2 яйца
100 г салам (по оригиналната рецепта е биервурст, но може и друг, тип шпек) и 30 г за декорация
1 чл риган
1 чл сол
2 домата
1 бр сирене моцарела
2 сл зехтин
Шарена сол

Приготвяне:
Каймата се посолява, омесва се с разбитите яйца, ригана и ситно нарязания салам.
Доматите се обелват и нарязват на тънки филийки. Моцарелата се нарязва на резени с големина на доматените.

Хлебчетата се разрязват на две и се намазват с със сместа от кайма. Покриват се с филийки домати и моцарела. Отгоре се поставят по няколко тънки лентички салам.
Аз добавих и шарена сол отгоре, за вкус.
Принцесите се пекат в загрята на 200 градуса фурна, за 15-18 минути. Като се извадят от фурната, върху всяка се капват по няколко капки зехтин, за омекотяване на вкуса.









Източник: Звездев

Няма коментари:

Публикуване на коментар