Продукти:
250 г кайма
2 яйца
100 г салам (по оригиналната рецепта е биервурст, но може и друг, тип
шпек) и 30 г за декорация
1 чл риган
1 чл сол
2 домата
1 бр сирене моцарела
2 сл зехтин
Шарена сол
Приготвяне:
Каймата се посолява, омесва се с разбитите яйца, ригана и ситно
нарязания салам.
Доматите се обелват и нарязват на тънки филийки. Моцарелата се нарязва
на резени с големина на доматените.
Хлебчетата се разрязват на две и се намазват с със сместа от кайма. Покриват
се с филийки домати и моцарела. Отгоре се поставят по няколко тънки лентички
салам.
Аз добавих и шарена сол отгоре, за вкус.
Принцесите се пекат в загрята на 200 градуса фурна, за 15-18 минути. Като
се извадят от фурната, върху всяка се капват по няколко капки зехтин, за
омекотяване на вкуса.
Източник:
Звездев
Няма коментари:
Публикуване на коментар