Напоследък често приготвям пилешко - през лятото това е месото, което най-лесно хапваме. Иначе много не ни се яде месо, все наблягаме на салатките и на големи и сладки динени вечери.
В тази рецепта пилешкото има приятната "украса" на гриловано месо, а салцата му придава пикантен вкус и малко екзотика.
Продукти:
4 бр
обезкостени пилешки гърди без кожа,
100 г сирене
рикота или 125 г крема
5 сл сос
песто
2 сл зехтин
Черен пипер
и сол
2 домата „биволско
сърце”
1 малка
глава червен лук
1 скилидка
чесън
Босилек
1 италиански
хляб (или какъвто друг имате със среден размер на филийките)
Приготвяне:
По дължината на пилешките гърди се прави дълбок прорез, за да се
образува джоб. Кремата (рикотата) се слага в малка купа, заедно с 1 сл песто и
се разбърква добре. Сместа се разпределя в прорезите на пилешките гърди и се
притиска добре, за да не излезе плънката.
Месото се слага в грил тиган, намазва се със зехтин и се поръсва с
черен пипер. Запича се на силна температура по 7-8 минути от всяка страна,
докато месото е напълно готово.
Междувременно се измиват и накълцват на кубчета доматите, нарязва се
лука и чесъна. Всичко се смесва и овкусява с черен пипер и сол. Измиват се и се
прибавят листа от босилек към салцата. Понеже ми беше останало и малко от сиренето, добавих и него.
Загрява се грилът на фурната. Отрязват се филийки хляб, мажат се с
песто и се припичат до покафеняване. Сервират се заедно с пилето и салцата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар