Продукти:
250 мл
кокосово мляко от консерва
2 стръка
лимонена трева (по желание)
1 зелена
чушка чили, нарязана на ситно
2 сл нарязан
пресен кориандър или сушен такъв
За маринатата:
50 г
натурално кисело мляко
1 гл кромид
лук, нарязан на тънки шайби
½ чл лют
червен пипер
½ чл гарам
масала или по една щипка канела, кардамон, кимион, карамфил и черен пипер
1 скилидка
пресован чесън
2 чл
джинджифил на прах
½ чл куркума
(за цвят)
Приготвяне:
Бутчетата се
поставят в дълбок съд и се заливат с маринатата. Оставя се 3-4 часа в хладилник
или най-добре 1 нощ. Преди термичната обработка обаче месото трябва да поседи
на стайна температура.
Фурната се
загрява на 200 градуса. Маринованото месо се пече в тавичка 30 минути в средата
на фурната или до покафеняване на лука.
Месото се
прехвърля в тенджера и се залива с кокоса, добавя се лимонената трева и сол на
вкус. Оставя се похлупено на тих огън още 10-тина минути.
Преди сервиране
вътре се разбърква лютата чушка и кориандъра.
Няма коментари:
Публикуване на коментар