вторник, 25 юни 2013 г.

Печени пилешки бутчета с косово мляко и лимонена трева

Продукти:
4 бр пилешки бутчета
250 мл кокосово мляко от консерва
2 стръка лимонена трева (по желание)
1 зелена чушка чили, нарязана на ситно
2 сл нарязан пресен кориандър или сушен такъв
За маринатата:
50 г натурално кисело мляко
1 гл кромид лук, нарязан на тънки шайби
½ чл лют червен пипер
½ чл гарам масала или по една щипка канела, кардамон, кимион, карамфил и черен пипер
1 скилидка пресован чесън
2 чл джинджифил на прах
½ чл куркума (за цвят)

Приготвяне:
Бутчетата се поставят в дълбок съд и се заливат с маринатата. Оставя се 3-4 часа в хладилник или най-добре 1 нощ. Преди термичната обработка обаче месото трябва да поседи на стайна температура.

Фурната се загрява на 200 градуса. Маринованото месо се пече в тавичка 30 минути в средата на фурната или до покафеняване на лука.

Месото се прехвърля в тенджера и се залива с кокоса, добавя се лимонената трева и сол на вкус. Оставя се похлупено на тих огън още 10-тина минути.

Преди сервиране вътре се разбърква лютата чушка и кориандъра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар