Снимките са на една и съща баница, но правена в различни дни или дори месеци:)
Продукти:
½ пакет
точени кори
125 г масло, плюс масло за намазване на тавата
½ чч олио
300 г сирене
4 яйца
Приготвяне:
1. Дъното
на кръгла тава се намазва с масло. Нареждат се две кори, върху тях се поръсва
олио (1/2 сл). Върху тях се поставя нова кора, отново се ръси олио и натрошено
сирене. Процедурата се повтаря, докато свършат корите и сиренето, Последните
две се ръсят само с олио, без да се слага сирене.
2. Баницата
се реже на парчета. Разтопява
се 125 г масло и се изсипва равномерно върху
баницата.
3. Разбиват
се 4 яйца с 1 чч вода и се полива върху баницата.
4. Пече
се 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Тази баничка е издание януари 2021 г. |
Няма коментари:
Публикуване на коментар