четвъртък, 31 октомври 2013 г.

Баница със сирене

Тази баница е на майка ми, затова много рядко я правя- винаги очаквам тя да я направи и да ни покани:). Нещо напоследък обаче тя не се изявява често в кухнята, затова реших да се пробвам- рецептата е много лесна и става бързо.
Снимките са на една и съща баница, но правена в различни дни или дори месеци:)











Продукти:
½ пакет точени кори
125 г масло, плюс масло за намазване на тавата
½ чч олио
300 г сирене
4 яйца
Приготвяне:
1.      Дъното на кръгла тава се намазва с масло. Нареждат се две кори, върху тях се поръсва олио (1/2 сл). Върху тях се поставя нова кора, отново се ръси олио и натрошено сирене. Процедурата се повтаря, докато свършат корите и сиренето, Последните две се ръсят само с олио, без да се слага сирене.
2.   Баницата се реже на парчета. Разтопява
се 125 г масло и се изсипва равномерно върху баницата.
3.      Разбиват се 4 яйца с 1 чч вода и се полива върху баницата.
4.      Пече се 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Тази баничка е издание януари 2021 г.


Няма коментари:

Публикуване на коментар