четвъртък, 7 ноември 2013 г.

Киш с тиквички и моркови

Лесните и вкусни рецепти със зеленчуци никога не излизат от мода. Този киш съм го приготвяла много пъти, когато искам да направя нещо здравословно за вечеря, без да си давам много зор. Дори и морковите пускам на робота, за да печеля време - какво да се прави, динамика:). Но става много приятно, особено, ако копърът е пресен. а и няма грам брашно, много лек става!






Продукти за 4 порции
1 сл зехтин
1 глава лук (ситно нарязана)
1 тиквичка (нарязана на кубчета)
3 големи моркова (настъргани)
1 чл сол
1 чл вегета
1 чл копър
60 мл прясно мляко
3 яйца
Приготвяне:
1.      Зехтинът се загрява в тиган и в него се изсипва лукът, който се пържи от 3-4 минути, докато омекне и стане прозрачен. Прибавя се тиквичката на кубчета и се пържи 7-10 минути, докато течността й се изпари и омекне.
2.      В отделна купа се разбиват яйцата, млякото, солта, вегетата и копъра. Прибавя се сместа с тиквичката и лука, след това и морковите и хубаво се разбърква.
3.      Кръгла тавичка с диаметър 20 см се намазнява и в нея се изсипва цялата смес. пече се 45 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна.
4.      Изважда се и се изчаква да изстине леко, за да може да се разреже на парчета като торта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар