Време за приготвяне: 20 мин.
Продукти за 4
порции:
250 г пресни ягоди
70 г пудра захар
2 големи белтъка
250 г кисело мляко (охладено)
½ чл ванилов екстракт
Приготвяне:
1.
Ягодите се измиват, почистват и се намачкват в
купа, поръсени с 1 сл захар. Оставят се 4 цели ягоди за украсата накрая. Може да
се пуснат и на робот, тогава стават на по-ситни парченца.
2.
Белтъците се разбиват на сняг в отделна купа.захарта
се добавя постепенно, до получаване на гъста, кремообразна смес.
3.
Киселото мляко и ванилията се смесват с
разбитите белтъци.
4.
Прибавят се намачканите ягоди и сока им към сместа
с млякото. Почти не се бърка, за да не се изгуби леката, въздушна консистенция.
5.
Сместа се разпределя в 4 стъклени чаши от по 200
мл и се украсява с по една ягодка отгоре. Може да се сервира веднага или да се
охлади 2-3 часа предварително.
Няма коментари:
Публикуване на коментар