събота, 10 май 2014 г.

Царевична крем-супа с бекон




Продукти за 4 порции:
500 г царевица от консерва
85 г бекон на резени
1 сл слънчогледово олио
1 голяма глава лук
3 средно големи картофа
300 мл заквасена сметана
300 мл прясно мляко
Сол и черен пипер

Приготвяне:

1.      Слага се вода да заври. Царевицата се пасира. Беконът се нарязва на тънки ленти.
2.      Олиото се загрява в тенджера. Беконът се запържва до златистокафяво и се отделя в чиния.
3.      Лукът се обелва и нарязва на шайби. Картофите се почистват и нарязват на кубчета.
4.      Лукът се задушава в останалата мазнина на силен огън, докато омекне. Добавят се картофите, царевицата и 500 мл вряла вода и се разбърква. Похлупва се и се оставя да ври 15 минути на тих огън.
5.      Сметаната и прясното мляко се смесват в друга тенджера и се загряват ан котлона, без да завират.
6.      Когато картофите са готови, млечната смес се изсипва в супата и се разбърква внимателно на котлона, без да завира. Добавя се бекона и се подправя на вкус със сол и черен пипер.





Няма коментари:

Публикуване на коментар