500 г
царевица от консерва
85 г бекон
на резени
1 сл
слънчогледово олио
1 голяма
глава лук
3 средно
големи картофа
300 мл
заквасена сметана
300 мл
прясно мляко
Сол и черен
пипер
Приготвяне:
1. Слага
се вода да заври. Царевицата се пасира. Беконът се нарязва на тънки ленти.
2. Олиото
се загрява в тенджера. Беконът се запържва до златистокафяво и се отделя в
чиния.
3. Лукът
се обелва и нарязва на шайби. Картофите се почистват и нарязват на кубчета.
4. Лукът
се задушава в останалата мазнина на силен огън, докато омекне. Добавят се
картофите, царевицата и 500 мл вряла вода и се разбърква. Похлупва се и се
оставя да ври 15 минути на тих огън.
5. Сметаната
и прясното мляко се смесват в друга тенджера и се загряват ан котлона, без да
завират.
6. Когато
картофите са готови, млечната смес се изсипва в супата и се разбърква
внимателно на котлона, без да завира. Добавя се бекона и се подправя на вкус
със сол и черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар