Време за приготвяне: 30 минути
Порции: 4
Продукти:
350 мл пилешки или зеленчуков бульон
1 средно голяма глава лук
2 скилидки чесън
3 сл растително олио
2 сл къри на прах
750 г обезкостени пилешки гърди без кожа
1 връзка пресен кориандър
2 равни сл стафиди
И шепа филирани бадеми (около 30 г)
½ лимон
2 сл кисело мляко
2 сл пълномаслена сметана
Сол и черен пипер
Приготвяне:
1.
Бульонът се слага да заври. Лукът и чесънът се
накълцват и запържват в мазнината на тиган 5 минути.
2.
Брашното и кърито се смесват в дълбока купа. Пилешкото
се нарязва на кубчета по 2.5 см и се овалва в овкусеното брашно. Сместа с
месото се изсипва в тигана и се пържи още 3 минути като се бърка.
3.
Отделя се и се нарязва наситно кориандър,
колкото да стигне за 1 сл. Добавя се към пилето, заедно със стафидите и горещия
бульон. Оставя се да заври, като се разбърква. Намалява се температурата на
котлона и се оставя още 10 минутки на него, след което се дръпва от котлона.
4.
Бадемите се запичат на сух тиган. Сокът от
лимона се изстисква и се оставя настрани.
5.
Когато пилешкото е готово, се сваля от котлона,
добавят се бадемите, лимоновият сок, киселото мляко, сметаната, сол и черен
пипер на вкус и се разбърква. Загрява се пак, но без да завира. Накрая се
поднася, украсено с кориандър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар