понеделник, 30 юни 2014 г.

ПИЛЕ КОРМА

Това прекрасно индийско ястие го приготвих за моя рожден ден. Ароматните хапки се съчетават с индийски подправки, стафиди, бадеми, кисело мляко и сметана. За феновете на индийската кухня:).



Време за приготвяне: 30 минути
Порции: 4


Продукти:
350 мл пилешки или зеленчуков бульон
1 средно голяма глава лук
2 скилидки чесън
3 сл растително олио
2 сл къри на прах
750 г обезкостени пилешки гърди без кожа
1 връзка пресен кориандър
2 равни сл стафиди
И шепа филирани бадеми (около 30 г)
½ лимон
2 сл кисело мляко
2 сл пълномаслена сметана
Сол и черен пипер

Приготвяне:

1.      Бульонът се слага да заври. Лукът и чесънът се накълцват и запържват в мазнината на тиган 5 минути.
2.      Брашното и кърито се смесват в дълбока купа. Пилешкото се нарязва на кубчета по 2.5 см и се овалва в овкусеното брашно. Сместа с месото се изсипва в тигана и се пържи още 3 минути като се бърка.
3.      Отделя се и се нарязва наситно кориандър, колкото да стигне за 1 сл. Добавя се към пилето, заедно със стафидите и горещия бульон. Оставя се да заври, като се разбърква. Намалява се температурата на котлона и се оставя още 10 минутки на него, след което се дръпва от котлона.
4.      Бадемите се запичат на сух тиган. Сокът от лимона се изстисква и се оставя настрани.

5.      Когато пилешкото е готово, се сваля от котлона, добавят се бадемите, лимоновият сок, киселото мляко, сметаната, сол и черен пипер на вкус и се разбърква. Загрява се пак, но без да завира. Накрая се поднася, украсено с кориандър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар