Продукти:
100 г бисквити (аз купих „Еверест”)
60 г масло
40 г лешници
3 сл захар
За крема:
200 г ягоди
100 г крема сирене
100 мл сладкарска сметана
50 г пудра захар
½ чл ванилова есенция
1 чл настъргана кора от лимон
Приготвяне:
1.
Бисквитите и лешниците се смилат заедно в
блендер.
2.
Прибавят се захарта и мекото краве масло и отново
се смила.
3.
Отделно с миксер се разбиват крема сиренето и
пудрата захар.
4.
В друга купа се разбива сладкарската сметана и
към нея се прибавят настърганата кора на лимона, ваниловата есенция и крема
сиренето.
5.
Разбъркват се и се добавят нарязаните на кубчета
ягоди.
6.
Във форма за торта с падащи стени (диаметър
14-16 см) се слага бисквитеният блат и се натиска добре с помощта на чаша.
7.
Отгоре се намазва ягодовият крем.
8.
Чийзкейкът се поставя в хладилник да стегне за
2-3 часа. Отгоре се украсява с нарязани ягоди.
източник: http://www.zajenata.bg
Няма коментари:
Публикуване на коментар